ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

Δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο σε κάποια από τις περιοχές που κτηματογραφούνται.

Δήλωση υποχρεούται επίσης να υποβάλλει και όποιος αποκτά δικαίωμα κατά την περίοδο συλλογής δηλώσεων, άσχετα εάν το δικαίωμα έχει ήδη δηλωθεί από τον προηγούμενο δικαιούχο.

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και όσοι διαχειρίζονται ξένη περιουσία (π.χ. εκκαθαριστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομίας, εκτελεστής διαθήκης, διαχειριστής ακινήτου κ.λ.π.).

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και οι δικαιούχοι που έχουν κληρονομικό δικαίωμα  (κληρονόμοι από διαθήκη ή εξ αδιαθέτου), αλλά δεν έχουν προβεί στην υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης αποδοχής κληρονομιάς.

Η δήλωση αφορά στο δικαίωμα και όχι στο ακίνητο. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα άτομα πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό να το δηλώσουν (π.χ. και ο ψιλός κύριος, αλλά και ο επικαρπωτής).

Με μικρό κόστος χωρις περιττά Τοπογραφικά αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες σε 2 ραντεβού εντοπίζουμε και τα χωράφια και δίνουμε λύσεις σε ιδιοκτησίες χωρις Συμβόλαια

Δικαιολογητικά

  • Ταυτότητα
  • Έντυπο μεταγραφής υποθηκοφυλακείου
  • Κωδικοί taxis net
  • Συμβόλαια (αν υπάρχουν)

                 Πύλη Επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ

                  Σύμβουλοι Αγροτικής Ανάπτυξης

                  Γεωπόνοι Οικονομολόγοι

ΕπιδοτήσειςΝέοιΑγρότεςΣχέδια Βελτίωσης, ΣταβλικεςΕγκαταστάσεις

                   Λογιστικές Υπηρεσίες

                  28210 72194 & 74041

Λεωφ. Καζαντζάκη 99

agrosimvouli.gr

follow us on Fb ΑγροσυμβουλοιΧανιων

Scroll to Top